Nažalost, registracija je završena.

Podrška roditeljima djece s teškoćama u razvoju


  • Datum: 31.01.2024. 20:00
  • Lokacija Ulica Augusta Cesarca 2, Zagreb, Croatia (Karta)
  • Više informacija: Klub Kazališta Komedija Jazz i cabaret club Kontesa

Cijena: 35

Opis

Pridružite se humanitarnoj 'Donatorskoj večeri Rotary kluba Zagreb Ilica', gdje će zajednica poslovnih i društvenih individualaca prikupljati sredstva za naš projekt Mentalno zdravlje roditelja djece s razvojnim teškoćama.


O PROJEKTU
Roditelji se pri saznanju da njihovo dijete ima poteškoće u razvoju suočavaju sa osjećajima šoka te prolaze proces žalovanja za djetetom koje su zamišljali.
Uz veliku odgovornost koju podrazumijeva brige za dijete, nose se sa osjećajima straha, izgubljenosti i neadekvatnosti za ispunjavanje ove uloge. Zbog prioriteta brige za dijete te slabe socijalne i emocionalne podrške, mentalno zdravlje roditelja postaje sporedno i zanemareno, čime se narušava dinamika i dobrobit čitave obitelji.

Cilj ovog projekta je očuvanje mentalnog zdravlja i pružanje podrške roditeljima djece s poteškoćama, što bi trebalo rezultirati povoljnijom okolinom za razvoj samog djeteta te povećanom kvalitetom života svih članova obitelji.

Prikupljena sredstva će biti korištena za edukativne radionice te grupne i individualne psihoterapije za prijavljene roditelje djece s razvojnim teškoćama.