Nažalost, registracija je završena.

Poticanje razvoja senzoričkog sustava


  • Datum: 16.11.2023. 08:00 - 18.11.2023. 18:00
  • Lokacija Ulica Ivana Tkalčića 88, Zagreb, Croatia (Karta)
  • Više informacija: Hotel Academia

Opis

Inozemni predavač
Darren Barnes-Heath, DC BSc
Director of Academic Affairs for Royal College of Chiropractors, Paediatric Faculty

S više od 20 godina iskustva, kombinira znanje iz biomehanike, neurologije, prehrane i rehabilitacije. Predaje funkcionalnu i razvojnu neurologiju na poslijediplomskoj razini kiropraktičarima i drugim zdravstvenim stručnjacima diljem Europe.


Ovaj seminar će se fokusirati na reflekse sisanja, refleksa ukorjenjivanja (rooting refleks), refleks povlačenja, palmarni, plantarni i Babinski refleks.

Tečaj se sastoji od teorije koja je primjenjiva pri neurološkom pregledu i liječenju, podržana novijim znanstvenim člancima koji opravdavaju ovaj pristup te praktičnog dijela gdje ćete naučiti napraviti pravilnu procjenu, intervencije i vježbe za bebe pa sve do tinejdžerske dobi za svaku regiju mozga svaki primitivni refleks - od pasivne stimulacije koju roditelji mogu učiniti za teža stanja do kombiniranja složenih kognitivnih zadataka sa senzorno-motornim funkcijama za stimulaciju kortikalnih regija kod sposobnije djece.

Raspravljat ćemo o kortikalnoj asimetriji, njezinim implikacijama kod poteškoća u učenju i mnogim načinima stimuliranja ili uravnoteženja kortikalne funkcije te o kliničkim značajkama za razvoj svodova stopala, pisanja rukom, korištenja alata, hranjenje, govor i jezik.


Tečaj je namijenjen liječnicima, fizioterapeutima, radnim terapeutima, logopedima, kiropraktičarima, osteopatima te ostalim zainteresiranim zdravstvenim djelatnicima.

Sudjelovanje na tečaju biti će bodovano od strane hrvatske liječničke komore s 10 bodova.