Nažalost, registracija je završena.

Razvijanje autonomnog živčanog sustava, interocepcije i socijalizacije


  • Datum: 01.03.2024. 08:00 - 03.03.2024. 03:30
  • Lokacija Ulica Ivana Tkalčića 88, Zagreb, Croatia (Karta)
  • Više informacija: Hotel Academia

Opis

Inozemni predavač
Darren Barnes-Heath, DC BSc
Director of Academic Affairs for Royal College of Chiropractors, Paediatric Faculty

S više od 20 godina iskustva, kombinira znanje iz biomehanike, neurologije, prehrane i rehabilitacije. Predaje funkcionalnu i razvojnu neurologiju na poslijediplomskoj razini kiropraktičarima i drugim zdravstvenim stručnjacima diljem Europe.

Od lipnja 2023. redovno gostuje u Zagrebu u organizaciji Centra Salve. Kroz to vrijeme uspješno vodi i slučajeve djece s blažim i težim teškoćama na području Hrvatske i regije koje koristi i kao primjere kroz predavanja.


U ovoj temi obraditi će se veza između crijeva i mozga kod djece s poteškoćama u učenju i ponašanju.

Procjena ravnoteže simpatičkog i parasimpatičkog živčanog sustava kod djece.
Važnost interocepcije u emocionalnom razvoju i mentalnom blagostanju te kako je procijeniti kod djece.
Razumijevanje produžene moždine (medulla oblongata) će vam pružiti kliničke savjete kako pomoći bebama s poteškoćama u hranjenju i djeci s disfunkcijom crijeva i anksioznošću.

Polivagalna teorija, kako se odnosi na ove reflekse i kako je možemo koristiti za regulaciju autonomnog živčanog sustava i emocionalni razvoj.
Manualne intervencije, vježbe, igre i uređaji za integraciju ovih refleksa, poticanje dječje socijalne interakcije, interocepcije i funkcije crijeva.


Tečaj je namijenjen liječnicima, fizioterapeutima, edukacijskim rehabilitatorima, psiholozima, radnim terapeutima, logopedima, kiropraktičarima, osteopatima te ostalim zainteresiranim zdravstvenim djelatnicima.


Sudjelovanje na tečaju bit će bodovano od strane hrvatske liječničke komore s 10 bodova i od strane komore edukacijskih rehabilitatora s 9 bodova.