PROJEKTI

Centar Salve pruža podršku djeci s neurorazvojnim teškoćama, koristeći interdisciplinaran pristup i napredne metode. Suradnja s vrhunskim inozemnim stručnjacima omogućava nam primjenu najnovijih znanstvenih dostignuća u terapiji. Organiziramo i seriju edukativnih seminara za zdravstvene radnike kako bismo proširili znanje o najnovijim metodama i tehnikama u neurorehabilitaciji. 

Uspjeli smo nabaviti dio opreme za terapije za koje su djeca morala odlaziti na višetjedne tretmane u inozemstvo, te pokušavamo takvu razinu liječenja polako uvesti i u Hrvatsku - za djecu koja nemaju financijsku ili funkcionalnu mogućnost putovanja.

TRENUTNI PROJEKT - NanoVi uređaj

Radi provođenja dodatne ciljane i efikasne terapije djece s neurorazvojnim teškoćama, u 2024. godini planiramo realizirati projekt kupnje NanoVi uređaja - koji predstavlja inovativan pristup u podršci zdravstvenim i terapeutskim potrebama, pružajući djeci šansu za poboljšanje kvalitete života kroz naprednu tehnologiju za poboljšanje oporavka, povećanje vitalnosti i optimalizaciju zdravlja na staničnoj razini.

Cijena: 17.000,00 EUR (uključujući troškove poreza, poštarine i carine).

Tehnologija i princip rada:
NanoVi uređaj koristi bio-identične signale koji potiču tjelesne mehanizme za popravak i zaštitu stanica. Uređaj generira kontrolirani stres na molekulama vode, što rezultira stvaranjem reaktivnih vrsta kisika koje signaliziraju potrebu za popravkom na staničnoj razini.

Potencijalne prednosti za djecu s poteškoćama:
- poboljšanje općeg zdravlja: poticanje staničnog odgovora može pomoći u općem poboljšanju zdravlja, što je posebno važno za djecu s kroničnim zdravstvenim poteškoćama ili oslabljenim imunološkim sustavom.
- podrška neurološkom razvoju: za djecu s neurološkim poteškoćama, poput onih s cerebralnom paralizom ili autizmom, NanoVi može pružiti podršku u smanjenju oksidativnog stresa, što može pozitivno utjecati na neurološki razvoj i funkcije.
- rehabilitacija i oporavak: djeca s motoričkim poteškoćama ili ona koja se oporavljaju od operacija ili ozljeda mogu imati koristi od korištenja NanoVi uređaja jer može pomoći u ubrzanju procesa oporavka; stanični odgovor potaknut NanoVi uređajem može poboljšati regeneraciju tkiva i smanjiti vrijeme potrebno za oporavak.